Avoimet työpaikat löytyvät netistä

torstai 5. helmikuuta 2009

Avoimet työpaikat löytyvät netistä

Nykyään kaikki suuremmat yritykset ilmoittavat avoimista työpaikoistaan netissä. Usein myös pienemmillä yrityksillä on omat rekrytointisivunsa verkossa. Sama koskee luonnollisesti myös julkista sektoria.

Siksi netin selailu onkin paras tapa etsiä tietoa auki olevista työpaikoista. Yhä harvemmin yritykset haluavat maksaa lehti-ilmoittelusta, kun tiedon avoimesta paikasta voi lisätä ilmaiseksi yrityksen webbisivulle. Läheskään aina tietoa näistä avoimista työpaikoista ei lisätä mihinkään viralliseen tietokantaan. Oma aktiivisuus siis palkataan työnhaussa tässäkin tapauksessa.

Jos tiedät jo, mistä yrityksestä haluaisit löytää työpaikan, kannattaa siis aivan ensiksi suunnata tuon kyseisen yrityksen verkkosivulle. Avoimet työpaikat esitellään usein esimerkiksi osastossa "Yritys", "Yrityksestä" tai "Ura yrityksessä X". Näitä kannattaa tutkailla tiiviisti. Suuremmilla yrityksillä on usein verkkosivuillaan myös hakulomakkeet, jonne voi täytellä omia tietojaan. Kun yrityksessä aletaan etsiä johonkin tehtävään sopivaa työntekijää, on firmalla jo valmiiksi tietokanta mahdollisista työntekijöistä. Tämän vuoksi oma osaaminen kannattaa esitellä mahdollisimman laajasti täytellessään netin hakulomakkeita.