Ohjeita työnhakuun

lauantai 28. helmikuuta 2009

Ohjeita työnhakuun

Työnhaku on monille raskas prosessi, varsinkin jos on jäänyt juuri työttömäksi. Kuitenkin pitäisi jaksaa pohtia, mitä osaa ja missä on hyvä. Lisäksi työnhakijan pitäisi keksiä hyviä perusteluja sille, miksi juuri hänet kannattaisi palkata.

Avoimeksi ilmoitettuja paikkoja voi etsiä monin eri tavoin. Työpaikkoja ilmoitetaan esimerkiksi työvoimatoimistoihin, rekrytointifirmoihin ja työvoiman vuokrausyrityksiin. Jos opiskelet, voit onnistua löytämään työpaikan oppilaitoksesi rekrytointipalvelun välityksellä. Työhallinnon omat www.mol.fi -sivut ovat tietysti aina hyvä lähde, kun haet tietoja avoimista työpaikoista. Lisäksi sekä kunnat että yritykset ilmoittavat usein työvoiman tarpeestaan omilla rekrytointisivuillaan.

Piilotyöpaikkojen etsiminen on tietysti vaikeampaa. Ovathan työpaikat piilossa. Piilotettujen työpaikkojen etsintään kannattaa ryhtyä aktivoimalla omat kontaktiverkot. Kirjoita vaikka aluksi luettelo kaikista sukulaisistasi ja tuntemistasi ihmisistä työpaikkoineen. Sen jälkeen voit kirjoittaa muina miehinä (tai naisina) sähköposteja ja Facebook-viestejä kontakteillesi kysyen näiltä mahdollisesti tietoja sopivista työpaikoista. Ehkä jo nämä kontaktit tärppäävät!

Kannattaa ottaa yhteyttä myös aikaisempiin esimiehiin ja työpaikkoihin. Jos sinut jo tunnetaan jossain yrityksessä ja sinä tunnet yrityksen tavat, on sinut helppo palkata. Eihän perehdyttämiseesi mene enää turhaa aikaa. Näin työnantaja voi luottaa siihen, että hommat hoituvat.